‘Je hebt succes als je dingen doet waar je blij van wordt’

Jan Harm Spijkervet, oprichter en eigenaar van Holland Foodz, werkt sinds 1988 in de levensmiddelenindustrie. Eerst in verschillende verkoop- en marketingfuncties bij Red Band Venco, vanaf 1997 in management- en directiefuncties bij zuivelproducent Campina. In 2006 begint hij met Holland Foodz zijn eigen bedrijf.

Innovatie
‘In Holland Foodz combineer ik de kennis, ervaring en contacten die ik heb opgedaan in de snoep- en zuivelindustrie. Ik weet hoe je het aanbod in die markten kunt verrijken. Bij Holland Foodz zijn we geen volger, maar initiatiefnemer. We ontwikkelen nieuwe producten die verrassen, verwennen en verleiden. En we werken daarbij zo veel mogelijk met natuurlijke ingrediënten.’

Genietproducten
Hij omschrijft zichzelf als iemand die gelukkig wordt als hij andere mensen blij en tevreden kan maken.
‘Zo ben ik en zo werk ik. Ik leg mijn oor te luisteren bij alle geledingen in de markt. Bij mijn eigen klanten, bij hun klanten en bij mijn team van Holland Foodz. Al die informatie gebruik ik om producten te maken waar iedereen plezier aan beleeft. Want samen genieten, dat is het mooiste wat er is. Daarom verzinnen we bij Holland Foodz ook alleen maar genietproducten.’

Succes
In oud-Hollands snoep is Holland Foodz marktleider in Nederland. In zuivel groeit het aandeel gestaag.
‘Ons internationale netwerk wordt steeds groter. We distribueren en innoveren de unieke chocolademelk van Tony’s Chocolonely. En in 2020 lanceren we een lijn zuivelproducten voor de professionele markt. Ik geloof dat je succes hebt als je dingen doet waar je blij van wordt.’